image1 image1 image1

Naslovnica

Lovu na patkice - Radoslav Milin

 

Moji dojmovi o Foxoringu

ili ''Lovu na patkice''

 

      U subotu 15.03. 2014, u organizaciji radio kluba ''Nikola tesla'' i radne grupe ARG-a  održan je trening i seminar, o kategoriji simpatična imena ''lov na patkice'' ili Foxoring. Nadasve zanimljiva kategorija,  u kojoj se prije svega traži shvaćanje orjentacijske karte, dok goniometar koristimo tek u blizini odašiljača odnosno patkice. Ovu kategoriju vidim kao osnovu za obuku budućih generacija ARG-aša,  jer sam i ja kao stariji natjecatelj uvidio važnost i značaj orjentacijske karte, i vještine snalaženja na njoj, a vjerujem da su to primjetili i moji uspješniji kolege. 

       O samom događaju imam reći sve najbolje. Dobra organizacija rezultirala  je visokim interesom, iako nije bila riječ o natjecanju, već o međuklupskom treningu, nakon čega je održan detaljan seminar, gdje je riječ držao dipl. ing. ele. Stipe Predanić, na kojemu je objašnjena važnost, korisnost i svrha foxoringa, te njegov početak i pravila, kao i stanje spomenute kategorije u hrvatskoj, i u drugim zemljama. 

      Za kraj se želim duboko zahvaliti predsjedniku Radiokluba ''Kutina'' Milivoju, 9A2RS što nam je osim krova nad glavom osigurao da nismo ni gladni ni žedni (a i da nam zakrpa probušenu gumu na automobilu ). I svima ostalima koji su nam provod gore učinili ugodnim.

 

 Pozdrav, Radoslav 9A3BMR

 

You have no rights to post comments

2021  ARG Hrvatska   globbers joomla templates