image1 image1 image1

Naslovnica

Državno prvenstvo - Veliki Broćanac

 

Nakon Bilogorskog ARG festivala,Istarske lisice, Otvorenog prvenstva Zagreba, Otvorenog prvenstva Centrum mundi 2014. i otvorenog prvenstva RK Međimurja došao je red i na zadnje natjecanje ove sezone – Otvoreno prvenstvo Hrvatske „Broćanac 2014“.

Dio natjecatelja u Broćanac je stigao u petak,a ostatak im se pridružio u subotu. Mjesto okupljanja bio je društveni dom u Velikom Broćancu gdje nas je dočekala vesela ekipa. Prije natjecanja ostalo nam je dovoljno vremena da se smjestimo u Društvenom domu gdje smo i spavali. Odmah na startu shvatili smo da natjecanje neće biti nimalo lako. Sunce, nisko raslinje,makija,kamenjar, gdje gdje koje veće stablo, zarasli putevi. Uz zahtjevan teren, u subotu na UKV natjecanju velikih su problema imali natjecatelji koji su tražili TX2 koju mnogi nisu čuli, a ni onima koji su je našli nije bilo lako jer je bila sakrivena unutar suhozida pa su tražeći je izgubili mnogo vremena, snage i strpljenja. Težinu staze potvrđuju i činjenice da su iz kategorije M21 unutar vremena od ukupno 8 natjecatelja stigli samo Stipe Predanić i Marko Češić, a tri natjecatelja nisu završila utrku. Nakon natjecanja okrijepili smo se slasnim ručkom te krenuli put Trogira. Kako je većina nas prvi put bila u Trogiru, uvjerili smo se da je sve što smo čuli o njemu istina i da zaista zaslužuje biti pod UNESCO-vom zaštitom. Ubrzo nakon povratka u Broćanac otišli smo na spavanje. Neki umorni od puta, neki umorni od natjecanja, a neki zbog svega navedenog.

U nedjelju je došao red na KV natjecanje. Poučeni UKV natjecanjem znali smo da nas čeka još jedna ne baš laka trka, ali sad smo bili spremni. Vrijeme prije starta kratili smo polijevanjem vodom koje je naravno započeo jedan, jedini i neponovljivi Dominik Sopić.

Pošto smo ovoga puta znali što očekivati od terena i staze mogu reći da je natjecanje bilo uspješnije, no opet je bilo nekih neočekivanih „caka“. Natjecatelji koji su s TX4 prema cilju krenuli navodno kraćim putem koji je dijelom bio odrezan s karte neugodno su se iznenadili shvativši da taj put nije kratak kao što su očekivali i da će izgubiti puno više vremena od planiranog. Neki su pak imali neočekivane i isto tako iznimno neugodne susrete sa zmijama no srećom svi su natjecanje završili živi i zdravi.

Nakon što su svi natjecatelji stigli na cilj, došao je naravno red za proglašenje najboljih. U ekipnom dijelu 3. mjesto osvojili su domaćini, RK Kaštilac , drugo mjesto zauzeo je RK Pazin, a najboljima su se pokazali članovi RK Ludbreg. Ujedno su se podijelile medalje i pehari osvojeni na natjecanjima u Zagrebu i Međimurju. Nakon ručka uslijedio je svima nam najgori dio, oproštaj do slijedećeg natjecanja.

 

Lana Par

You have no rights to post comments

2021  ARG Hrvatska   globbers joomla templates