Dugogodišnje prijateljstvo između članova RK Aranyhomok i RK Nikole Tesla Bjelovar rezultiralo je odličnim druženjem i dobrim natjecanjima za Uskršnje praznike.

U petak 19.4.14. u 5 sati svoju avanturu započeli su Stipe i Vedran kada su krenuli iz Zagreba put Nove Rače gdje su im se oko 7 sati pridružili Tihomir, Kristina, Željko i ja. Nakon 5 sati vožnje uživali smo u finim delicijama Mađarske (ribljem paprikašu a neki i nekom mesnatom obroku) u Kígyósi Csárdi. U 13 i 25 stigli smo na svoje odredište u Agasegyhazi gdje nas je dočekao domaćin te nam pokazao gdje se možemo smjesti.

Pogodnos da se smjestimo prije natjecanja smo iskoristili da napušemo luftiće te da se malo odmorimo.

Tihomir i Željka

U 15:00 je bio polazak na start Foxoringa. Naše jake muške snage, Tihomir, Stipe i Željko su spremno čekali start. Sa prvim startom počela je i kiša. Kristina mi se pridružila u mom naumu da odem do TX 1F gdje smo se smjestile u gustiš (malo žešći grm) kako bismo čekale natjecanje (naravno prvenstveno naše dečke) te ih fotografirale i snimale. Neki natjecatelji su ju pronalazili bez problema dok su se neki malo više mučili, nekima su karte ostajale u granju a neki su dolazili poderanih dresovima (očito su mađarski grmovi dovoljno žestoki). Tihomir se je odlično nosio sa jakom konkurencijom te osvojio drugo mjesto.

KartaStipe

Večer je bila rezervirana za druženje sa prijateljima iz Mađarske te prepričavanje raznih dogodovština sa staze i prijašnjih natjecanja. 

U subotu u 8:30 bio je polazak na start sprint natjecanja. I baš kao i na natjecanju foxoringa, kiša je čekala prvi start. Uz nekoliko pokušaja izgovaranja mog imena starter me je (nekako) prozvao na start. Ne promišljenost na startu me je odvela ka situaciji da sam pronašla TX3, a nakon njega TX 1F i TX 5F gdje sam postala svjesna da pronalazim krive odašiljče jer naime i slušam krive odašiljače. Nakon ove spoznaje promijenila sam frekvenciju i vratila se do TX3 i krenula napokon u svoje natjecanje kako treba. Šetnja terenom je bila zanimljiva i ugodna. Stipe se je na sptint natjecanju najbolje snašao te osvojio treće mjesto.

Nakon odmora i ručka, subotnje poslijepodne bilo je rezervirana za natjecanje na 144 MHz. Ponovno je ovo za mene bila lijepa lagana šetnja. Nakon snimanja i ucrtavanja smjerova, odlučila sam pronaći samo 3 odašiljača, što sam na kraju i uspjela. Bilo je teško ne potrčati po onom ravnom terenu ali ipak sam ostala na šetnji. Sunce, pijesak i dno Panonskog mora bilo je dovoljno za uživanje u prirodi. Najbolje plasnirani od hrvata bio je Tihomir koji je osvojio treće mjesto.

U nedjelju u jutro održano je natjecanje na 3,5 MHz. Kako obično djeca na Uskrs traže skrivene slatkiše i šarena jaja koje im je donio „zeko“, tako smo mi na Uskršnje jutro, kao malo veća djeca, tražili po šumi prizme (šareno platno) koje nam je sakrio István Börcsök. :)

Vrijeme se je mijenjalo od hladnog vjetra ujutro do sunca popodne te velikog pljuska poslijepodne.

Na sreću tijekom natjecanja bilo je toplo te je ponovno bilo lijepo šetati šumom. Baš kao i na natjecanju na 144 MHz, nakon snimanja i određivanja smjerova odlučila sam ponovno tražiti 3 odašiljača. Odluka da pronađem 3 odašiljača promijenila se u trenutku kada sam na putu za cilj shvatila da TX 2 kuca toliko glasno da ne može biti više od 200 m udaljen od mene. 

Sreća Mađara, u najjačoj muškoj kategoriji (M21), da je osvojio prvo mjesto je trajala jako kratko, hladan tuš i saznanje da je pobjedu ipak odnio Stipe sa 62:58 sa pronađenim svim lisicama, a drugo mjesto osvojio je Tihomir sa 67:21 također sa svim lisicama.

Nakon što su se zbrojili sprint i obje trke klasike rezultati su bili odlični. Željko Belaj je osvojio 2. mjesto u kategoriji M60, Stipe Predanić je osvojio također 2. mjesto u kategoriji M21, te sam ja osvojila 3. mjesto. Zbog zdravstvenih problema Tihomir je morao propustiti trku sprinta što ga je definitivno odgurnulo od osvajanja odličnog plasmana u ukupnom plasmanu.

Četiri uzbudljive trke i tri zanimljiva dana završila su se za po nas novim iskustvima, novim prijateljima i lijepim uspomenama.

Natjecatelji

 Željka Krupka