Avantura zvana HU HU

 

Dugogodišnje prijateljstvo između članova RK Aranyhomok i RK Nikole Tesla Bjelovar rezultiralo je odličnim druženjem i dobrim natjecanjima za Uskršnje praznike.

U petak 19.4.14. u 5 sati svoju avanturu započeli su Stipe i Vedran kada su krenuli iz Zagreba put Nove Rače gdje su im se oko 7 sati pridružili Tihomir, Kristina, Željko i ja. Nakon 5 sati vožnje uživali smo u finim delicijama Mađarske (ribljem paprikašu a neki i nekom mesnatom obroku) u Kígyósi Csárdi. U 13 i 25 stigli smo na svoje odredište u Agasegyhazi gdje nas je dočekao domaćin te nam pokazao gdje se možemo smjesti.

Pogodnos da se smjestimo prije natjecanja smo iskoristili da napušemo luftiće te da se malo odmorimo.

Tihomir i Željka

Kampovi - škola, Bjelovar 2015

Kamp/škola amaterske radiogoniometrije u Bjelovaru namijenjena je početnicima u amaterskoj radiogoniometriji i onima koji žele bolje savladati korištenje orijentacijske karte i služenje opremom za amatersku radiogoniometriju. Cilj kampa/škole je osposobljavanje mladih članova radioamaterskih udruga na području amaterske radiogoniometrije, te promidžba radioamaterizma među mladima.

U prvom kampu/školi koji bi se održao u ožujku 2015.g. polaznici kampa bi se upoznali sa orijentacijskom kartom te načinom korištenja iste te orijentiranju u prirodi pomoću nje. Polaznici će uz nadzor voditelja kampa/škole prolaziti teren te uspoređivati stvarne objekte u prirodi sa onima na karti kako bi polaznici na što bolji način praktično savladali orijentaciju u prirodi.

Drugi kamp/škola amaterske radiogoniometrije koji bi se organizirao krajem svibnja (drugi kamp bi se prilagođavao vremenu održavanja europskog prvenstva u amaterskoj radiogoniometriji za mlade - EYAC). 2015. EYAC će se održati početkom lipnja u Poljskoj.

Kamp za HRS organizira RK Nikola Tesla Bjelovar, a Željka Krupka je voditeljica kampa i kontakt osoba.

Registrirani korisnici (ulogirani u arg.hamradio.hr) mogu na svoje računalo preuzeti i detaljnije planove.

Istarska lisica 2013

 

Istarska lisica 2013

 

2 dana, 2 natjecanja, 45 natjecatelja / 11 klubova (144 MHz), 45 natjecatelja / 10 klubova (3.5 MHz)

 

Radioamatersko događanje u organizaciji Radiokluba Pazin koje objedinjuje ARG natjecanje, druženje i zabavni program, ove je godine doživjelo svoje šesto izdanje, pod imenom Istarska lisica 2013. Godinu dana pauze mlada i uhodana pazinska ekipa iskoristila je da posjeti sva natjecanja amaterske radiogoniometrije u Hrvatskoj, kako bi pripremila još zanimljivije natjecanje na domaćem terenu.

Lov na lisice

 

Na prvu ne zvuči baš sportski, ali ipak se iza naslova krije prava sportsko-tehnička disciplina koja svoje korijene vuče od kasnih 50-tih. “Starija” generacija se možda sjeća jedne od epizoda “Otpisanih” gdje njemački vojnici pokušavaju, vozeći se u malom džipu, pronaći odašiljač pokreta otpora pomoći prijemnika i jedne „okrugle“ antene na vozilu.

19. Europsko prvenstvo Poljska

 

DOŽIVLJAJI IZ POLJSKE

 

PIŠU: Tihomir Despetović

Karlo Čanadi

Dominik Sopić

 

„Ovo je bilo moje prvo veliko natjecanje, te nisam baš previše zadovoljan sa svojim postignućima. KV mi se najviše svidio jer sam tamo po svom mišljenu trčao  najbolje od ostalih trka, nije bilo refleksije pa sam donekle dobro istrčao. Ali sve o svemu bilo je super. Ekipa je bila predobra, pa će mi Poljska ostati u vrlo lijepom sjećanju. Tako nešto se ne dešava svaki dan i nadam se da ćemo obnoviti iskustva i iduće godine. I naravno čestitam Despi na vrlo uspješnom rezultatu.“- svoje je iskustvo opisao Karlo Čanadi.

2021  ARG Hrvatska   globbers joomla templates