Kamp/škola amaterske radiogoniometrije u Bjelovaru namijenjena je početnicima u amaterskoj radiogoniometriji i onima koji žele bolje savladati korištenje orijentacijske karte i služenje opremom za amatersku radiogoniometriju. Cilj kampa/škole je osposobljavanje mladih članova radioamaterskih udruga na području amaterske radiogoniometrije, te promidžba radioamaterizma među mladima.

U prvom kampu/školi koji bi se održao u ožujku 2015.g. polaznici kampa bi se upoznali sa orijentacijskom kartom te načinom korištenja iste te orijentiranju u prirodi pomoću nje. Polaznici će uz nadzor voditelja kampa/škole prolaziti teren te uspoređivati stvarne objekte u prirodi sa onima na karti kako bi polaznici na što bolji način praktično savladali orijentaciju u prirodi.

Drugi kamp/škola amaterske radiogoniometrije koji bi se organizirao krajem svibnja (drugi kamp bi se prilagođavao vremenu održavanja europskog prvenstva u amaterskoj radiogoniometriji za mlade - EYAC). 2015. EYAC će se održati početkom lipnja u Poljskoj.

Kamp za HRS organizira RK Nikola Tesla Bjelovar, a Željka Krupka je voditeljica kampa i kontakt osoba.

Registrirani korisnici (ulogirani u arg.hamradio.hr) mogu na svoje računalo preuzeti i detaljnije planove.